EXPERTISES

IMG_5279_edited.jpg

BASIS VOETVERZORGING

Voor de gezonde voet

Bij een basis voetverzorging word er focus gelegd op het cosmetisch deel van de voeten. 

Hier zal men de basis uitvoeren zoals het knippen van de nagels, vijlen van de nagels en het reinigen van de nagelriemen en nagelwallen. 

Bij deze voeten is er geen spraken van eelt, likdoorns, ingegroeide nagels of eeltpitten.

IMG_5300_edited.jpg

GESPECIALISEERDE VOETVERZORGING

Meer dan een voetverzorging

Bij een gespecialiseerde voetverzorging word er meer focus gelegd op de "probleem" voet.. 

Bij een gespecialiseerde pedicure zal er eerst een uitgebreide anamnese en voetscreening plaatsvinden voor wij aan de behandeling beginnen. 

Geschikt voor diabetisch- en reuma patiënten

IMG_5303_edited.jpg

ONCOLOGISCHE VOETVERZORGING

Als oncologisch voetzorgverlener ben ik bewust van de ziekte kanker en de behandeling ervan, zodat ik een veilig en doelmatig voetzorgverleningstraject kan inzitten in afstemming met de gespecialiseerde arts, oncologisch verpleegkundige of huisarts.

Wij zijn opgeleid om de voeten van een oncologisch patiënten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen mits de situatie dat toelaat en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Ik kan als OVV preventieve maatregelen nemen zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.

Er zal voor een behandeling steeds een intake gesprek plaats vinden zodat we alle juiste informatie hebben voor we de behandeling kunnen uitvoeren. 

Na elke behandeling zal er ook steeds een terugkoppeling gebeuren naar de behandelende arts zodat wij bevindingen en bezorgdheden eventueel kunnen doorgeven.

Het is ook aan te raden om op regelmatig tijdstip (tussen de 4 à 8 weken) een voetverzorging te laten uitvoeren om vroegtijdig complicaties of bijwerkingen vast te stellen. 

IMG_5291_edited.jpg

PODOLOGISCHE TECHNIEKEN

Wanneer een verzorging niet meer voldoende is

Bij podologische technieken verstaan we alles wat te maken heeft met het verbeteren, herstellen en ondersteunen van de voet & nagels.

Wat is mogelijk?: 

ORTHONYXIE:

Alle technieken die de vorm van de nagel correct verbeteren om de groei zonder problemen te laten verlopen en de nagelwal niet te belasten. Hier verstaan we de nagelbeugels onder.

ONYCHOPLASTIE:

Herstellen, vervangen of verbeteren van de vorm van de nagel.

Hier word een nagelreconstructie of regulatie onder verstaan

ORTHOPLASTIE:

Natuurlijke vorm tenen en voet ondersteunen met individuele correctors en orthesen uit soepel elastisch en duurzaam materiaal. 

Hier worden op maat gemaakte ortheses onder verstaan.